Jobba och bo

Entrepenörsanda och framgångsrika företag

Hestra, som tillhör Gislaveds kommun, ligger i den välkända Gnosjöregionen. Denna har blivit samlingsnamnet för ett område med stor entreprenörsanda och framgångsrika företag. Här passar Hestra in med en mängd företag inom helt olika branscher. Det finns både större och mindre företag i Hestra. Flera av dem grundades redan i början på 1900-talet och en del företag drivs fortfarande av samma familjer. Samtidigt har nya företag startats inom andra branscher. Detta har gett näringslivet i Hestra en unik bredd och stabilitet.
 

Ovanliga möjligheter i Hestra

I Hestra finns ovanliga möjligheter till ett bra och förmånligt boende. En lugn och hälsosam miljö. Det finns sjönära tomter, Sydsveriges största skidanläggning, närhet till vackra friluftsområden, 36 håls golfbana i ett naturskönt landskap. Dessutom har vi ett mycket aktivt föreningsliv. Idrottsföreningen har över 1 000 medlemmar och här finns allt från alpint till fotboll. Samhällsföreningen ordnar regelbundet aktiviteter och verkar för att göra Hestra ändå trevligare. Kyrkornas ungdomsarbete är viktigt för ett trivsamt samhälle.
 

Mitten av Sverige och nära till mycket

Hestra ligger inte i mitten av Sverige, men vi har nära till mycket. 15 min till vår välrenommerade gymnasieskola i Gislaved, 75 min till Landvetters flygplats, 45 min till Jönköping och Borås, 30 min till Värnamo, 2 min till företagshälsovården eller distriktsläkaren, 1 min till livsmedelsbutiken, 0 min för att hitta en parkering. Dessutom stannar tågen i Hestra.